Tikai dažus gadus atpakaļ Ayala Champagne zīmos bija nolemts iznīcībai. Bet pēc 2005.gada, kad šo šampanieša namu nopērk tā kaimiņš Bollinger šampanieša nams, šis zīmols iegūst jaunas vēsmas un uzsāk jaunu ēru savā attīstības posmā. Neskatoties uz tuvo ģeogrāfisko situāciju starp Ayala un Bollinger, abu šo šampaniešu namu stili kardināli atšķiras. Bollinger ir slavens ar saviem ilgi izturētiem un smagiem šampanieša stiliem, bet Ayala šampanieši ir ļoti jauneklīgi , svaigi un ar patīkami atspirdzinošu garšu. Ayala savu vietu pasaules šampaniešu tirgū iekaro ar savu pilnīgi sauso šampanieša stilu jeb Brut Nature. Ayala vēl joprojām ir viens no retajiem šampanieša namiem, kuri rada pilnīgi sausu prestige cuvee. Ļoti daudziem šampanieša cienītājiem rodas asociācijas starp Ayala un Ay-Champagne, bet provinces nosaukumam nav nekāda sakara ar šampanieša nosaukumu. Ayala šampanieša nams savu vārdu ir ieguvis no dibinātāja uzvārda, kas ir bijis Kolumbijas diplomāta dēls Edmond de Ayala. Vinš savas darba gaitas ir uzsācis Viscont of Mareuil un vēlāk iemīlas viņa meitā un kā kāzu dāvanu saņem Chateau d`Ay ar vīnadārziem. Pats uzņēmums tiek dibināts 1860. gadā ar Edmonda brāļa palīdzību, kas tajā laikā strādā Anglijā. Pateicoties Anglijas tirgus pieprasījumam šis nams iegūst savu pirmo pasaules atpazīstamību. Ģimene 1922. gadā nolemj šo šampanieša namu pārdot un, sākot ar šo gadu, nams vairākas reizes maina savus īpašniekus līdz pat 2005. gadam. Šobrīd šī šampanieša nama galvenais vīndaris ir Nicolas Klym. Ayala šampanietis būs piemērots tiem, kurus uzrunā vieglums, dzidrums un svaigums. Tas ir viegli kombinējams ar gandrīz jebkuru ēdienu. Un Brut Nature – pilnīgi sausais šampanieša stils uzrunās gurmānus un tos, kam cukurs nav piemērots.